Hiivaongelma ja ph-dieetti

Hiivangelmista suosittelen lukemaan esim. Paula Heinosen kirjoja, kuten Hiivaongelmat ja Suolisto kuntoon-kirjoja.

HIivangelman hoito on moninainen prosessi ja voi edellyttää jopa vuoden tiukkaa dieettiä jossa vältetään sokerisia sekä usein myös hiivapohjaisia tuotteita. Ruokavaliossa tulisi välttää myös elimistön happamuutta lisääviä tuotteita ja suosia emäksisiä ruoka-aineita kuten selleri, greippi ja puolukka. Ihan ensimmäiselsi itse kokeilisin jättää valkojauhotuotteet kuten vehnäjauhon ja valkoisen sokerin pois. Huomaa että esim. tavallisessa 2 dl jogurtissakin on 8 palaa sokeria, vaikka se ei juuri maistu sokeriselta!

Huomaa, että greipinsiemenuute ei sovi kaikkien lääkkeiden kanssa, jos aiot aloittaa sen käytön!

Hiiva todetaan laboratoriokokeilla

Hiivan voi todeta laboratoriokokeilla. Eli onko sitä suolistossa. Tiedustele asiaa terveyskeskuksestasi. Mikäli siellä ei tehdä niitä (vaihtelee paikkakunnittain), niin ainakin yksityiset lääkäriasemat tekevät testejä. Mielestäni testi kannatta tehdä, koska hiivan hoito on niin moninainen, raskas, tosi tiukkaa ruokavaliota ja tosi pitkä (siis ainakin vuoden kestävä) prosessi, että turhaan siihen ei kannata ryhtyä.

Se on totta, että meidän länsimaisten ihmisten ruokavalio on kokonaisuudessaan liian hapan, mikä taas johtuu valkojauhotuotteiden ja sokerin runsaasta saannista. Tilalle pitäisi saada enemmän emäspitoista ravintoa. Milelestäni lähes jokaisen olisi hyvä käyttää päivittäin 1/2 tl viherjauhetta  (luontaistuuotekaupoista) sekä välttää liikaa sokerin ja pullan, pastan, vaalean leivän, pizzojen, einesten yms. syöntiä, koska juuri ne ruokkivat hiivan kasvua elimistössä.

Ph-dieetti avuksi

On myös olemassa ns. ph-dieetti, josta Tiina Hälvä on tehnyt kirjan Elämäntaparemontti – ph-dieetti. Dieettiä toteuttaa myös suomalainen Fitfarm, jonka sivuilta voi ostaa dieetin ohjeineen (39€). Se on ihan hyvä tapa päästä alkuun jos haluaa puhdistaa kehoaan, saada sitä enemmän emäksisempään suuntaan ja esimerkiksi aloittaa painonpudotuksen.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.