Vähähiilihydraattinen ruokavalio painonhallinnassa – olisiko Sinun juttusi?

– Sivustojen kopiointi on kielletty kaikissa muodoissa.

Uusimpien tutkimusten mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH) on tehokas tapa pudottaa painoa moniin muihin laihdutuskuureihin verrattuna. Lisäksi moni on kokenut elämänlaatunsa kokonaisuutena parantuneen  ruokavalion avulla.

HUOM! Blogini  kohdasta “Taas meni ravitsemus uusiksi!”  löytyy lisää asiaa vähähiilihydraattisesta dieetistä ja yleensä ravitsemuksesta.

Pidän työväen- ja kansalaisopistoissa kursseja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Osa on iltakursseja, osa viikonloppukursseja. Niiden avulla pystyt aloittamaan ruokavalion sekä kokonaan uuden elämäntavan. Varaudu kuitenkin siihen että kyse on usein koko loppuelämän pysyvästä muutoksesta ruokailujen suhteen. Kuitenkin, tilalle tulee usein hoikempi minä ja niin paljon lisää virkeyttä ja energiaa, että useinkaan ei halua palata entiseen elämäntapaan, johon kuuluivat jatkuva väsymys, aivosumu, monet (elintaso)sairaudet, pitkä lista tekemättömiä töitä joita ei koskaan saanut aikaiseksi, kun oli koko ajan niin väsynyt ettei vain jaksanut mitään. Usein myös huono nukkuminen ja ongelmat kilpirauhasen toiminnassa.

Lisätietoja: maarit.makinen@windowslive.com
Lisätietoa:
Mikä on sopiva laihtumisnopeus – Laihdutusklinikka, Tohtori.fi
Tee syömistottumusten testi – Ravintoklinikka, Tohtori.fi
Laihduttaminen ja liikunta – Liikuntaklinikka, Tohtori.fi