Villiyrtit – kursseja, tulossa myös vinkkejä & reseptejä

Järjestän villiyrttikursseja opistoille, esim. kansalais- ja työväenopistoille! Valittavana on yleisöluento sekä kolme eri kurssia:

Lähiluonnon villiyrtit YLEISÖLUENTO (2 x 45 min)
Kevään tullen moni miettii minne lähteä yrttikasveja keräämään? Kuinka tunnistan ne? Keruuohjeet. Mitä ruokaa ja juomaa niistä voisi tehdä?

Villiyrttikurssi 1 (3×45 min), villiyrttien käytön perusteet, iltakurssi

Yleisimpien villiyrttien tunnistaminen, keruu, säilöntä – ja käyttöohjeet. Luodaan myös lyhyt katsaus villiyrttien- ja vihannesten keräilyn historiaan. Hortareseptejä ruuanlaittoon, leivontaan, jälkiruokiin, smoothieihin, juomiin, kuusenkerkkäsiirappiin. Pakurin kuivaus ja käyttöohjeet. Muistiinpanovälineet mukaan.

Villiyrttikurssi 2, jatkokurssi (3 x45 min) iltakurssi

Miten käyttää villiyrttejä- ja vihanneksia ulkoisesti esim. kylpyinä, kääreinä, öljyinä ja voiteina kehon hoitoon ja huoltoon, vaivojen hoidossa ja yleensä hyvinvoinnin tukena? Yrttejä voi käyttää myös ihonhoitoon, hiustenhoitoon sekä kylpy- ja saunayrtteinä. Uutteiden, öljyjen, voiteiden, huuhteiden ja yrttihaudukkeiden valmistusperiaatteet. Tukea vatsan toimintaan, turvotuksiin, naistenvaivoihin, lihasjumeihin, kipuihin jne. Muistiinpanovälineet mukaan.

Villiyrteistä viiniä, olutta, limonadeja ja muita juomia (2×45 min) iltakurssi 

Maitohorsmamojito, seljankukkakuohuva, voikukkalimonadi, kuusenkerkkävaniljajuoma, raparperisima, tyrniruusunjuurismoothie ja nokkosolut ovat vain joitakin esimerkkejä, mitä kaikkea villiyrteistä, villivihanneksista ja ympäröivän puhtaan luontomme marjoista voi valmistaa. Mukaan saat runsaasti eri viinien, kuohuvien, limonadien, oluiden, smoothieiden kuin muidenkin kylmien ja kuumien juomien valmistusohjeita. Ota muistiinpanovälineet mukaan.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: maarit.makinen@windowslive.com 

Tiesitkö? Ruusustakin voi valmistaa kaikenlaista, sisäisesti ja ulkoisesti.

IMG_3579

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.